SZTE JGYPK SZFTI

Iskolarendszeren Kívüli Képzések Osztály

Aktuális információk

Felnőttképzési kínálat

2022.06.18.

Új felnőttképzési programok az SZTE JGYPK Szakképzési, Felnőttképzési és Tudásmenedzsment Intézetben

Az SZTE JGYPK Szakképzési, Felnőttképzési és Tudásmenedzsment Intézete, az OKJ-s képzések megszűnését követően, új rendszerű szakmai képzéseket, fotós- és közbeszerzési tanfolyamokat, valamint egyetemi kurzusok tematikája alapján kidolgozott, rövid ciklusú képzési programokat kínál az érdeklődőknek.
A képzések iskolarendszeren kívül, felnőttképzési jogviszonyban valósulnak meg. A képzések szeptembertől indulnak (a jelentkezők számától függően). Intézetünk honlapján már elérhetők a képzések részletes tájékoztatói, és az online jelentkezési felület is megnyílt.

Aktuális képzési kínálatunk:
Kulturális rendezvény szervezője, engedély alapján folyó, szakképesítés megszerzésére felkészítő szakmai képzés
Művészeti és médiafotográfus, engedély alapján folyó, szakképesítés megszerzésére felkészítő szakmai képzés
SZTE FOTÓ tanfolyam, bejelentés alapján folyó, tanúsítvánnyal záruló általános képzés
SZTE Közbeszerzési referens tanfolyam, bejelentés alapján folyó, tanúsítvánnyal záruló általános képzés
• és az egyetemi kurzusok tematikája alapján kidolgozott, rövid ciklusú képzések: Ornitológia, A természetvédelem általános kérdései és Hidrobotanika

Kinek ajánljuk az iskolarendszeren kívüli képzéseket?
Minden olyan, 18. életévét betöltött felnőttnek, aki érdeklődik az adott terület, szakma iránt, és szeretné bővíteni a tudását, vagy szakképesítés megszerzésére törekszik, azonban a munka vagy egyéb elfoglaltság mellett nem tud részt venni egy intenzív képzésen.

Miért nálunk?
• Több mint két évtizede végzünk színvonalas szakképzési, továbbképzési, és felnőttképzési munkát, tanfolyami kínálatunkat, a változó képzési igényekre reagálva, rendszeresen megújítjuk,
• a korábbi tapasztalatok alapján a résztvevők igényeihez leginkább igazodó, rugalmas ütemezést, hétvégi képzési napokat biztosítunk,
• a hosszabb idejű, szakképesítés megszerzésére irányuló képzések esetében felmérjük a jelentkezők előzetesen megszerzett tudását, és azt beszámítjuk, így csökkenhet a képzés teljes óraszáma, ezáltal a képzési díj is,
• a képzési díjakra az SZTE hallgatói és oktatói kedvezményeket igényelhetnek, valamint lehetőség van részletekben történő fizetésre is,
• a képzést sikeresen elvégzők egyetemi tanúsítványt kapnak, ami szakmai képzések esetében szakképesítés megszerzésére irányuló vizsgára történő jelentkezésre jogosítja a résztvevőt,
• az adott szakterületeken elismert oktatókkal várjuk a tanulni vágyókat.

Kapcsolat:
SZTE JGYPK SZFTI 6725 Szeged, Hattyas u. 10.
www.szakint.hu, www.szakint.jgypk.u-szeged.hu
Facebook/SZTTK
tel.: 06 (62) 546-266, e-mail: forrai.szilvia@szte.hu (Forrai Szilvia, oktatásszervező)

Felnőttképző: Szegedi Tudományegyetem
Nyilvántartási szám: B/2020/000676
Engedélyszám: E/2020/000079 

SZTE közbeszerzési referens

2022.03.02.

Művészeti és médiafotográfus - szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzés (PK: 02134005, E/2020/000079)

A képzés célja olyan alkotó szakemberek képzése, akik képesek érzéseiket, gondolataikat, véleményüket a fotográfia és egyéb képrögzítésre alkalmas eszközök segítségével kifejezni.
Szakmai ismereteik révén képesek legyenek a szakma legújabb törekvéseiről, a fotográfiai és egyéb audiovizuális nyelvi és technikai eszközök és eljárások változásáról tájékozódni. A képzésben résztvevőkben kialakuljon az igény a folyamatos ismeretbővítésre, ismerjék a piaci elvárásokat és képesek legyenek megfelelően reflektálni azokra.
Bekapcsolódás feltételei:
- Érettségi végzettség.
- A jelentkezőknek előzetesen 5 db saját készítésű fotográfiát kell digitális formában benyújtani a képző intézmény által megadott határidőig.
- A résztvevőnek az alábbi technikai feltételekkel szükséges rendelkeznie a képzés megkezdéséhez: legalább bridge kategóriájú digitális fényképezőgép, amely tud RAW formátumban menteni. Ideális a tükörreflexes digitális fényképezőgép alap+tele zoom objektívvel.

A képzés várható indulása: 2022. szeptember
Online jelentkezés: >> ITT <<
További információ a képre kattintva érhető el.

Művészeti és médiafotográfus lépzés

2022.03.02.

Kulturális rendezvények szervezője - szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzés (PK: 03145001, E/2020/000079)

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik képesek önállóan részt venni kulturális rendezvények precíz előkészítésében, szervezésében, lebonyolításában és értékelésében szem előtt tartva a közösségfejlesztési célokat, értékeket.
A képzés résztvevői képessé váljanak egy adott régió/település/település-rész társadalmi és kulturális adottságainak felmérésére, a rendezvényekkel kapcsolatos igényfelmérések elkészítésére, a rendezvények tartalmi, technikai és személyi feltételeinek biztosítására az aktuális jogi környezetnek megfelelően, adminisztrációs feladatok ellátására, közművelődési projektek megvalósítására. Képesek legyenek megalkotni és megvalósítani a rendezvényekhez kapcsolódó PR- és marketingstratégiát, megfelelő módon használják az infokommunikációs eszközöket, költségvetést és forgatókönyvet készítsenek
Bekapcsolódás feltétele: Érettségi végzettség.

A képzés várható indulása: 2022. szeptember
Online jelentkezés: >> ITT <<
További információ a képre kattintva érhető el. 

Kulturális rendezvény szervezője képzés

2022.03.02.

SZTE FOTÓ tanfolyam
(Nyilvántartási szám: B/2020/000676) 

A tanfolyam a felnőttképzési törvény szerinti bejelentés alapján megvalósuló képzés, amely tanúsítvánnyal zárul, de nem biztosít államilag elismert szakképesítést.

A képzés célja: a képzés elvégzését követően a résztvevő képes legyen önállóan fotográfiákat készíteni különböző terepeken. Tervező és kivitelező feladatokat végezni. Ismerje és munkája során alkalmazni tudja a felvételkészítés jogi előírásait, a felvételkészítés gazdasági vonatkozásait. Legyen rálátása a fotótörténet meghatározó eseményeire. Képes legyen önállóan elvégezni a digitális utómunkát, nyomdai előkészítést.
Bekapcsolódás feltétele
- Érettségi végzettség.
- A résztvevőnek az alábbi technikai feltételekkel szükséges rendelkeznie a képzés megkezdéséhez: legalább bridge kategóriájú digitális fényképezőgép, amely tud RAW formátumban menteni. Ideális a tükörreflexes digitális fényképezőgép alap+tele zoom objektívvel.

A képzés várható indulása: 2022. szeptember
Online jelentkezés: >> ITT <<
További információ a képre kattintva érhető el. 

SZTE FOTÓ tanfolyam

2022.03.02.

Stresszkezelő, lelki egészség megőrzésére irányuló autogén tréning
("D" körös, egyéb képzés E-000447/201/D001)

A képzés célja: az életminőségünk és közérzetünk javítása az autogén tréning módszerével. A módszer elsajátításával nő a fizikai tűrőképesség és a pszichés feszültségtűrés is, fejlődik az önismeret. A módszer elsajátításával a gyakorlatok beépíthetők a mindennapi életbe, ezáltal biztosítja az elért eredmények állandóságát.
Bekapcsolódás feltétele: érettségi végzettség

A képzés várható indulása: 2022. szeptember
Online jelentkezés: >> ITT <<
További információ a képre kattintva érhető el. 

Stresszkezelő autogén tréning
Általános képzések
Cím

6725 Szeged 
Hattyas sor 10.
X. épület

Elérhetőségek

Email: szakint.jgypk@szte.hu 
Tel:  +36 (62) 546-248 
Fax: +36 (62) 546-284